ارده یکی از مشتقات مهم و پرخاصیت دانه روغنی کنجد است و مورد
استفاده مردم ایران و کشور های حاشیه خلیج فارس است.بازار فروش حلوا ارده محلات که
شامل ارده های ایرانی،سودانی و پاکستانی است،که در این حیطه تاجران زیادی به صورت
عمده ای و جزئی فعالیت می کنند.
به طور کلی اگر خواسته باشیم در مورد ارده توضیح مختصری بدهیم،میتوان
اینطور نوشت که ارده(طحینه)خوراکی است که از تفت دادن و کوبیدن دانه های کنجد به
دست می آید.این ماده غذایی بیشتر در آشپزی های ایرانی،لبنانی،عراقی،ارمنی،ترکی
و…به کار میرود.
مدیر موسسه طب جام ایران(دکتر حسین روازاده) درباره تاریخچه ارده و
حلوا ارده در بین ایرانیان میگوید«:این ماده غذایی که تاریخچه ای چند هزارساله
دارد،طرز تهیه آن از قدیم الایام در دست ایرانیان بوده و شاید بتوان گفت بهترین و
مرغوب ترین آن در ایران تولید می شود.»ارده ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و بسیار
مقوی و انرژی بخش است؛برای اثبات این مسئله میتوان به این داستان اشاره کرد که:شیخ
بهایی برای سربازان شاه عباس صفوی ترکیب ارده و عسل را تجویز کرده بود تا توان
جنگی آنها پیش از آغاز جنگ بالا رود و تاثیر فوق العاده ای هم داشت.
در ایران دسر های خوشمزه ای وجد دارد که حلوا ارده یکی از آنها
است؛میتوان حلوا گردو،پسته و هل از انواع دیگر آن هستند که خوشمزه ترین آن را
میتوان حلوا گردوئی نامید که از ترکیب شکر و پودر گردو و آب و آرد برنج بدست می
آید.این محصول به ویژه در فصل پاییز و زمستان از بازار خوب داخلی و خارجی برخوردار
است.
بهترین حلوا ارده محلات را باید خود این شهرستان خرید کرد و کمتر
باید به نام هایی با مضمون حلوا ارده محلات اعتماد کرد
موارد مصرف حلوا ارده
نوع دیگری از ارده که حلوا ارده نام دارد از ترکیب:ارده،شکر،تخم
مرغ،هل و چوبک درست میشود.این ماده،که تاریخ نویسان ابداع کننده آن را شیخ بهایی
میدانند،هم اکنون در کشور های یوگوسلاوی،یونان،عربستان و ترکیه هم تولید میشود.
حلوا ارده از نظر تقسیم بندی به سه نوع تقسیم میشود که به طور خلاصه
عبارتند از:1-حلوا ارده شکری-2-حلوا ارده بدون شکر-3-حلوا ارده نرم
بیشتر مصرف حلوا ارده در وعده غذایی صبحانه است.این ماده بسیار مقوی
است و برای کم کردن اشتها نیز مناسب است.به دلیل شیرینی آن میتوان آن را با پنیر و
ماست مصرف کرد.این ماده غذایی را میتوان به عنوان یک عصرانه مقوی مورد استفاده
قرار داد یا به صورت ساندویچ برای میان وعده دانش آموزان قرار داد.همانطور که
گفتیم این محصول به ویژه در فصل پاییز و زمستان طرفداران بیشتری دارد.
بزرگترین بازار حلوا ارده
به عنوان بزرگترین بازار حلوا ارده می تواند به شهرستان اردکان اشاره
کرد. شهرستان اردکان در استان یزد به عنوان قطب تولید فرآورده های کنجدی به خصوص
حلوا ارده می باشد.
ارده،روغن ارده،روغن کنجد،حلوا ارده و انواع شیرینی کنجدی از جمله
مشتقات گیاهی با ارزش بالای غذایی به نام «کنجد» است، که در بیش از 160 واحد صنعتی
و سنتی شهرستان اردکان تولید و عرضه می شود. برای خرید ارده اردکان می توان به طور
مستقیم با مراجعه به مغازه ها یا کارگاه های تولید حلوا ارده بروید از خرید ارده
باکیفیت اصل اردکان لذت ببرید، اما سایت های فروش آنلاین ارده اردکان نیز به این
منظور توصیه می شود.
به جز شهرستان اردکان شهرهای دیگر کشور نیز به تولید حلوا ارده
مشغولند مانند: محلات، قم،بروجرد،مشهد،دشتستان و…. از دیگر حلوا ارده های مشهور
ایران می توان به حلوا ارده کشاورز قم اشاره کرد که برندی به ثبت رسیده می باشد.
شهر بروجرد نیز دارای کارگاه تولیدی حلوا ارده زیادی می باشند که در میان حلوا
ارده ها قیمت ارده بروجرد نیز مناسب می باشد.
توزیع و پخش حلوا ارده در محلات
حلوا ارده به دو صورت طعم
دار و ساده در ایران به فروش می رسد به عنوان مثال در بعضی کارخانه به ارده مایع
انواع شیره ها مانند شیره خرما را اضافه می کنند و این مسئله سبب شده عده ای فقط
طرفدار ارده طعم دار باشند. به طور کلی انواع ارده مایع طعم دار و ساده در سراسر
ایران به خصوص محلات تولید و بسته بندی می شود که توسط شرکت های پخش و نمایندگی
های توزیع ارده در حال فروش می باشند.توزیع و پخش حلوا ارده در محلات نیز به همین
شکل، ابتدا ارده به روش سنتی یا صنعتی تولید و بسته بندی می شود و سپس جهت پخش و
توزیع محصول به نمایندگی های پخش داده می شود. البته در داخل شهر محلات مغازه هایی
مخصوص تولید و فروش حلوا ارده و سوغات محلات می باشند که می توانید به طور
مستقیم از آنها خرید کنید. سایت های آنلاین فروش حلوا ارده محلات هم گزینه مناسبی
جهت خرید به حساب می آید.
فروشگاه های معتبر حلوا ارده در تهران
برای مثال مراکز فروش ارده
نفیس،شابلی و ایران،عقاب و… در این حیطه با اعتبار فعال هستند. برای این منظور
می توانید به فروشگاه های معتبر و مجوزدار تولید و فروش حلوا ارده مراجعه کنید و
ضمن اطمینان از کیفیت حلوا ارده و بهداشت طرز تهیه خریدی مطمئن داشته باشید.در
بیشتر شهر های بزرگ به خصوص تهران نمایندگی برند های به ثبت رسیده حلوا ارده وجود
دارد که با مراجعه به آن ها می توانید از لیست قیمت وکیفیت حلوا ارده و حتی قیمت عمده ارده مطلع شوید.
شرکت صادرات انواع حلوا ارده محلات
صادرات انواع حلوا ارده
محلات از طریق شرکت ها و کارخانه های تولید کالای صادراتی انجام می شود. یعنی
کارخانه دار با طرز تهیه ارده به روش حلوا ارده محلات آن را تولید بسته بندی و
وارد بازارهای جهانی می کند. قیمت حلوا ارده های صادراتی کمی بالاتر از حلوا ارده
های داخلی است به این دلیل که دارای بسته بندی
شکیل تر و همچنین حفظ ارزش سوغات محلات می باشد
فروش حلوا ارده محلات
حلوا ارده یکی از محصولات
مصرفی مردم ایران به خصوص در وعده صبحانه می باشد و با توجه به ارزش غذایی فراوان
این محصول کنجدی در میان وعده ها و وعده های دیگر مانند شام و عصرانه نیز مورد
استفاده قرار می گیرد. و می تواند میان وعده مناسبی به خصوص برای کودکان باشد.بنابراین
می توان از این محصول غذایی خوشمزه و مقوی به عنوان یکی از پرفروش ترین محصولات
غذایی در ایران نام برد.حلوا ارده محلات به دلیل طعم خوب و کیفیت محبوبیت زیادی
بین مردم ایران دارد. و در بین حلوا ارده های تولید شده در شهر های مختلف ایران
حلوا ارده محلات جایگاه ویژه ای دارد و همواره طرفداران خاص خود را دارد که موجب فروش بالای این محصول در فروشگاه ها و مراکز معتبر اینترنتی شده است.
تولید حلوا ارده در وزن های متنوع
کارخانه های تولید کننده
حلوا ارده و همچنین کارگاه های کوچک حلوا ارده را در وزن های مختلفی متناسب با
نیاز مشتری تولید و به فروش می رسانند.برای مثال در کارخانه از بسته های 250 گرمی
تا بسته های چندکیلویی تولید می شود و قیمت ارده فله پایین تر است. فروش حلوا ارده
در وزن های مختلف بر قیمت گذاری آن تاثیر بسزایی دارد. حلوا ارده های تولید شده در
وزن های پایین با قیمت بالاتری نسبت به حلوا ارده های تولید در وزن های بیشتر به
فروش می رسند.
مزایای استفاده از حلوا ارده
خواص حلوا ارده بسیار مشابه
به خواص کنجد می باشد.از فواید مصرف آن می توان به تقویت حافظه، تامین انرژی مورد
نیاز بدن، رفع کم خونی،ت قویت استخوان ها اشاره کرد. حلوا ارده می تواند میان وعده
مفید برای کودکان سالمندان و بیماران باشد که بسیار انرژی بخش است و به رشد کودکان
نیز کمک می کند. حلوا ارده تولید شده به روش شیخ بهایی که از ترکیب کنجد، عصاره
کشمش، تخم مرغ، هل و چوبک تولید می شود در تولید آن شکر دخالتی ندارد می تواند بسیار
مفید باشد و حتی افراد دیابتی نیز از آن مصرف کنند. از آنجایی که ماده تشکیل دهنده
حلوا ارده کنجد می باشد بسیاری از خواص آن را دارد و یکی از منابع جذب آهن،کلسیم و
روی به شمار می آید.
انواع حلوا ارده
از انواع حلوا ارده به
طور کلی می توان به سه نوع اشاره کرد:
- حلوا ارده نرم: ترکیبی نرم و
یکنواخت از کنجد کوبیده شده،عصاره کشمش،تخم مرغ،هل و چوبک به دست می آیند و
همچنین ورز دادن آن سپس می توان برخی مواد افزودنی را به آن اضافه کرد - حلوا ارده شکری: فرآورده ای به
شکل جامد و با ظاهر نخ دار که از ترکیب آب چوبک، اسیدسیتریک،پختن شکر و گلوکز
مایع و سپس ورز دادن آن به دست می آید.به این نوع حلوا نیز می توان در آخر
مواد افزودنی اضافه کرد. - حلوا ارده بدون شکر: فرآورده ای
جامد و یکنواخت با ظاهر نخ دار ریز می باشد که از ترکیب قند های الکی پخته
شده،آب چوبک و اسید سیتریک و مخلوط کردن آن به همراه ورز دادن به دست می آید.
تفاوت حلوا ارده در چیست
ارده و حلوا ارده در تمام دنیا شناخته شده می باشد و به عنوان دسر
مصرف می شود، اما اکثر ایرانی ها آن را به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می
کنند. اما این دو خوراکی خوشمزه چیست و چه تفاوت هایی دارد؟
ارده به کنجد کوبیده شده گفته می شود، که در تولید آن
هیچگونه ماده شیمیائی وجود ندارد و بسیار مقوی و پر خاصیت است. به همین دلیل طعم
ارده خالص کمی گس و تلخ است.ارده می توان به تنهایی یا برای شیرین شدنش به همراه
شیره خرما، شیره انگور،عسل و یا شیره های دیگر میل کرد، که طعم شیرین و فوق العاده
ای به آن می بخشد.
اما حلوا ارده که طرز تهیه آن را به شیخ بهایی نسبت می دهند، ترکیبی
از کنجد، عصاره کشمش، تخم مرغ، هل و چوبک می باشد که بسیار مقوی است، به دلیل وجود
کشمش طعم شیرینی دارد و با ارده متفاوت است. متاسفانه بعضی از تولیدکنندگان برای
صرفه اقتصادی بیشتر به جای کشمش برای شیرین شدن حلوا ارده از شکر استفاده می کنند.
اما با این وجود حلوا ارده هایی که با شیره خرما یا انگور تولید شده باشند در
بازار پیدا می شود و بسیار با کیفیت و با خاصیت تر هستند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.